نگاهتیو

دیدنی ها و آموختنی های هنر های تصویری

نگاهتیو

دیدنی ها و آموختنی های هنر های تصویری

عمر بگذشت ...

دوشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۵۶ ق.ظ

وارونه


عکاس : محمد باقری ها (inFocus)

نام عکس : واژگون

Canon 6D / 24 105mm - @50mm / f:4 / 1:30 / ISO 250


دلم رمیده شد و غافلم من درویش // که آن شکاری سرگشته را چه آمد پیش
چو بید بر سر ایمان خویش می‌لرزم // که دل به دست کمان ابروییست کافرکیش
خیال حوصله بحر می‌پزد هیهات // چه‌هاست در سر این قطره محال اندیش
بنازم آن مژه شوخ عافیت کش را // که موج می‌زندش آب نوش بر سر نیش
ز آستین طبیبان هزار خون بچکد // گرم به تجربه دستی نهند بر دل ریش
به کوی میکده گریان و سرفکنده روم // چرا که شرم همی‌آیدم ز حاصل خویش
نه عمر خضر بماند نه ملک اسکندر // نزاع بر سر دنیی دون مکن درویش
بدان کمر نرسد دست هر گدا حافظ // خزانه‌ای به کف آور ز گنج قارون بیش

از حافظ


وارونه

انگار همه چیز ایستاده دیده میشود ، هنگامی که وارونه ایستاده ای ! شاید سرّش در سقوط مان از آسمان باشد ! جایی که امتداد همه ی راست قامتان به آنجا میرسد ! در گوشهایم هنوز میتوانم سوت سقوط را بشنوم ، هنگامی که محکم با سر به زمین سفت افتادم ! گمانم راز گریه نوزاد همین سر درد است ، و هنگامی که اولین بار چشمان مبهوت و خیره ی خود را باز میکند و متحیر همه جا را نظاره میکند ! همه چیز وارونه شده ! چون نور از سوراخ تنگ عدسی چشم به زحمت عبور میکند ، و تصویر وارونه بر پرده ی چشم نقش میبندن . میتوان از صدای گریه هایش فهمید که دارد التماس میکند تا برش گردانند به همان جا که همه چیز وارونه نبود ! اما نگران نباش ای پسر آدم ، به زودی چشمانت به وارونگی عادت خواهند کرد و هرگز حتی بیاد نخواهی آورد روزی را که حیران و ملتمسانه صدا میکردی پروردگارت را و حاضر بودی بمیری تا برگردی ! همه فراموش خواهند کرد ، مگر آنها که به خاطر آورند وارونه میبینند !

الهم صل علی محمد و آل محمد


تحلیل :

این عکس کاملا اتفاقی گرفته شد . البته قبلا ایده عکس های وارونه و انعکاس اون ها درون آب رو توسط عکاس های خبره دیده یودم . وقتی رفته بودم بیرون تا چنتایی عکس بگیرم که به قول معروف رو فورم بمونم ، متوجه تصویر درون گودال آب شدم و عکسش رو گرفتم . اون موقع دقیقا نمیدونستم که قراره چی رو ثبت کنم ، اما میدونستم تصویر درخت و تیرچراغ توی گودال آب یه جوری جذابه و باید ثبتش کنم . راستش بعدا که تو فوتوشاپ عکس و دیدم ، به نظرم رسید بهتر بود از نظر کامپوزیشن کمی بین چراغ و شاخه ها فاصله مینداختم تا هر دو عنصر درخت و تیرچراغ ، جدا از هم قابل تفکیک باشند . 

بااین حال در این تصویر نکات جالبی به چشمم خورد که تا قبل از تدوین عکس و حین عکاسی متوجه ش نبودم . به نظرم استفاده از آپرچر باز f:4  باعث شده حالت بوکه ی سنگ فرش زمین و آشغالهای روی آب ، حس جالبی به عکس بده .  از اونجایی که تمایلی به زیادکردن ISO ندارم مگر از روی ناچاری ، سعی کردم ابتدا سرعت شاتر رو در پایین ترین حدی قرار بدم که میتونم تصویر رو ثابت بگیرم ، و بعد ISO رو زیاد کنم . باتوجه به اینکه لنز های 105-24 سری L کنون لرزش گیر دارند ، تونستم شاتر رو روی 1:20 قرار بدم . چون هوا هم کمی ابری بود ، دیافراگم رو در گشادترین حالتش f:4 قرار دادم و بعد ISO رو روی 250 تنظیم کردم . نور دهی تصویر کمی تاریک تر از حالت عادی بود و قصد من هم ثبت عکسی تاریک تر از واقعیت بود .

من همیشه عکس ها رو RAW میگیرم ، اما موقع گرفتن این عکس ، تنظیمات سیستم رنگ دوربین روی حالت سیاه و سفید بود .  البته چون عکس رو RAW ذخیره میکردم ، عکس نهایی رنگی می بود .اما برای مقاصد کامپوزیشن استفاده از تم رنگی سیاه و سفید رو توصیه میکنم . وقتی عکس رو با Camera RAW تدوین میکردم ، احساس کردم یه چیزی توی عکس سیاه و سفید گم شده . حس میکردم باید تصویر یه جوری باشه که احساس سقوط یا نزول رو القا کنه اما توی حالت سیاه و سفید عکس این حس حیلی وجود نداشت . این شد که کمی رنگ قهوه ای به shadow ها و آبی آسمانی به highlight های تصویر اضافه کردم . نتیجه بهتر از حالت سیاه و سفید شد . 

منتظر نظرات تحلیلی هستم . 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • دوشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۵۶ ق.ظ
  • infocus

نظرات  (۳)

لطفا نظر به درد بخور بدید . مثلا عیبی ، ایده ای ، اشکالی ، پیشنهادی ، تحلیلی ...

باتشکر
چی بگم آخه؟!
خودت همه چیو توضیح دادی!!
اونایی که گفتی رو دیگه تکرار نمیکنم مثل فاصله تیر و درخت و ...
فقط یه نکته اینکه رنگ عکس خیلی سرد و مردست و احساس خوبی به آدم نمیده و البته این در راستای انتقال پیام مورد نظر عکاس خیلی کمک میکنه

در کل عکس بدی نیست!( با حالت باد در غبغب!)
ایوولا
این حس مریض گونه ای که رنگ به عکس داده رو میپسندم !
آدم مریض عکساش به خودش میره
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی